Waarom een tuinontwerp?

Om u thuis te voelen in uw tuin is het belangrijk dat de tuin zo is ontworpen dat deze bij u en uw persoonlijke wensen past. Het valt soms niet mee om alle wensen zelf vorm te geven. Terwijl een goed ontwerp het verschil kan maken tussen een onbevredigend en een fantastische resultaat. 

Een origineel en goed doordacht tuinontwerp inclusief beplantingsplan is de basis voor de vertaling naar de tuin. Het zorgt er niet alleen voor dat de tuin voldoen aan u persoonlijke wensen en past binnen het gestelde budget maar het bespaart op de langere termijn ook veel geld. De juiste keuzes van harde materialen en planten zorgt ervoor dat dat u niet na een paar jaar de tuin weer moet aanpassen of de planten moet vervangen. 

Elke tuin ademt een bepaalde sfeer. Deze sfeer wordt bepaald door de details. Kiest u voor natuursteen met getrommelde rand of juist een strakke sierbestrating? Bent u op zoek naar beplanting die vlinders aantrekt of juist naar praktisch en onderhoudsvrij siergras? 

Een mooie beplanting bepaalt de uitstraling van uw tuin. In het beplantingsplan wordt niet alleen rekening gehouden met groeiwijze, bezonning, bloeifasen en bodemgesteldheid, maar ook met de architectuur van uw woning en uw specifieke wensen. 

Onze vakmensen komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek waarin u wensen en behoefte in kaart worden gebracht. Middels professioneel advies komen we gezamenlijk tot een deskundig ontwerp waarin sfeer en professionaliteit hand in hand gaan. 

Naast onze eigen ontwerpservice biedt Tuinen van NU een breed netwerk van tuinarchitecten en een diversiteit aan stijlen. Zo kan de architect geselecteerd worden die het dichts bij uw persoonlijke wensen aansluit.