De winter: De ideale periode voor het aanleggen van uw tuin

25 jaar geleden waren de herfst en de winter bij uitstek de seizoenen waarin de tuin werd veranderd of gerenoveerd. Nu is het ‘het vergeten tuinseizoen’ omdat bij veel mensen het idee leeft dat je een tuin alleen in het voorjaar en de zomer kunt aanleggen. En dat is niet zo! Het biedt juist veel voordelen als de aanleg van uw tuin in de winter plaatsvindt.

 

Voordelen van tuinaanleg in de winter:

1.       Ideale tijd voor het aanplanten van uw tuin

2.       De grond heeft de tijd om in te klinken

3.       U kunt in het voorjaar direct genieten van uw nieuwe tuin

4.       Tuinaanleg = Voordeliger

 

Ideale tijd voor het aanplanten van uw tuin
Bomen, heesters, hagen en vaste planten zijn in slaap-stand. Ze kunnen gemakkelijker gerooid en verplant worden en hechten zich alvast in de nieuwe grond. De grond plakt zich geleidelijk aan om de wortels en als het straks nodig is kunnen die wortels daardoor makkelijker voeding en water opnemen. Hierdoor hebben ze bij het begin van het voorjaar een voorsprong en starten ze direct met groeien.

Bovendien loopt u in de winter geen risico dat de nieuwe aanplant uitdroogt. Iets dat wel kan gebeuren bij planten die worden aangeplant in een warme zomerperiode.

De grond heeft de tijd om in te klinken
Omdat u in de winter de tuin minder gebruikt, heeft uw nieuwe tuin de tijd om in te klinken. Hiermee voorkomt u bijvoorbeeld verzakkingen van de terrassen en overige verhardingen. Ook voor een nieuw gazon is het beter om de grond eerst een tijdje te laten rusten voordat er graszoden worden gelegd of gras wordt gezaaid. Deze tijd heeft u in de winter.

Ervaring leert dat klanten die door ons in  het voorjaar of de zomer hun gazon laten aanleggen, vaak geen geduld hebben en het gazon te snel betreden. Met kuilen in het gazon tot gevolg.

U kunt in het voorjaar direct genieten van uw nieuwe tuin

De aanleg van een nieuwe tuin betekent dat uw tuin tijdelijk op zijn kop komt te staan, dat u bijvoorbeeld een tijdje geen terras heeft om buiten te kunnen zitten als het mooi weer is. Omdat u in de winter minder vaak buiten bent, heeft u minder overlast van de werkzaamheden die een tuinaanleg met zich meebrengen. En u kunt in het voorjaar, als het mooie weer aanbreekt, direct genieten van een nieuwe tuin.

Tuinaanleg = goedkoper

Het werk voor de Hovenier loopt terug in de winter. Om klanten te werven in het vergeten tuinseizoen worden er interessante acties bedacht die de nodige korting opleveren. Hierdoor kan het aanleggen van uw tuin in de winter een stuk voordeliger zijn. Daarnaast heeft de Hovenier alle tijd voor u en zelf hoeft u niet a la minuut te besluiten.

 

Tot slot: Fabel over aanplanten bij vorst

Veel mensen denken dat je niet meer kunt aanplanten bij een paar graden vorst. Dit is een fabel! Alle planten die wij in tuinen verwerken zijn winterhard. Dit betekent dat ze tegen vorst kunnen. Deze planten kunnen prima aangeplant worden bij een paar graden vorst. Pas als de grond echt bevroren is, kunnen we niet meer aanplanten, maar dit komt in Nederland niet zo heel vaak voor.

 

Stel Uw Vraag

Bent u enthousiast geworden over de voordelen van het aanleggen van uw nieuwe droomtuin in de winter en wilt u meer informatie? Vul dan het onderstaande contactformulier in.